Tagok

NETvisor Zrt.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1119 Budapest Petzvál József u. 56
Honlap: www.netvisor.hu
Szombathely MJV Polgármesteri Hivatala
Típus: Kormányzati
Szervezet címe: 9700 Szombathely Kossuth Lajos u. 1-3.
Honlap:
HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kht.
Típus: Non-profit
Szervezet címe: 1024 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 7-9.
Honlap:
Debreceni Egyetem, MÉK, Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet
Típus: Kutatóhely
Szervezet címe: 4032, Debrecen Böszörményi út 138.
Honlap: www.mek.unideb.hu
GDi Esri Magyarország Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1134 Budapest, Váci út 33. 9. emelet

Az 1989-ben alapított GDi Esri Magyarország Kft., az Esri® kizárólagos magyarországi disztribútora, a nemzetközi GDi cégcsoport tagja. Cégünk a térinformatika területén nyújt komplett szolgáltatásokat, vállalkozva a határterületi és rendszerintegrációs projektek megvalósítására is. Nagyméretű, alapvetően térinformatikai alapú szoftverrendszerek készítésére, integrálására szakosodott vállalat, profiljába tartozik minden olyan tevékenység, ami a térinformatikához, illetve az Esri® termékeihez kapcsolódik, beleértve a kereskedelmi, szoftver támogatási, oktatási, rendszerelemzési, rendszerfejlesztési, adatbázis építési, térkép- és alapadat előállítási területeket is. Az ügyfelek igényei szerint kialakított alkalmazásaink a térképalapú döntéstámogató rendszerektől a különböző műszaki információs rendszereken keresztül a bonyolult lekérdező és jelentés készítő rendszerekig, az információtechnológia számos területén megtalálhatóak. Cégünk forgalmazza az alábbi hardvereket is: Trimble GIS és UAS termékek, Logic Instuments Fieldbook Series, Leica GIS termékek, Zebra Motorola termékek.

Honlap: www.gdiesri.hu
Geometria Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: Budapest, Medve utca 17.
Honlap: www.geometria.hu
Zalaegerszeg Város Önkormányzata
Típus: Kormányzati
Szervezet címe: 8901 Zalaegerszeg Kossuth L. u 17-19
Honlap:
Compet-Terra
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 6721 Szeged, Kálvin tér 2.
Honlap:
SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék
Típus: Kutatóhely
Szervezet címe: 6722 Szeged Egyetem u. 2
Honlap: http://www.geo.u-szeged.hu/
HERE Europe B.V. Mo. Ft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1117, Budapest, Alíz utca 1.

A több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező HERE Technologies (korábban Navteq, Nokia Maps) navigációs térképekkel és helyalapú szolgáltatásokkal foglalkozik. Térképi adatai világszerte több millió felhasználóhoz jutnak el közvetlenül vagy további cégek közvetítésével autóba épített és hordozható navigáció eszközök, okostelefonos alkalmazások, flottakezelő eszközök vagy weboldalak révén. Cégünk saját HERE WeGo alkalmazása elérhető Android és iOS mobiltelefonokra, melyben autós, közösségi közlekedési, kerékpáros és gyalogos útvonaltervező opciók segítik a felhasználókat úti céljuk elérésében, valamint Androidon egyes bevásárlóközpontok beltéri alaprajza is elérhető a szoftverben. A HERE Technologies tulajdonosai: három német autógyártó (Audi, BMW, Daimler-csoport), valamint amerikai és távol-keleti befektetők (Intel, GIS, Tencent, Navinfo) közös konzorciuma.

Honlap: http://here.com/en
KSH
Központi Statisztikai Hivatal
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1024 Budapest Keleti Károly út 5-7.
Honlap: www.ksh.hu
Geodéziai és Térképészeti Zrt.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1149 Budapest Bosnyák tér 5.
Honlap:
Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet
Típus: Kutatóhely
Szervezet címe: 1022 Budapest Hermann Ottó út 15
Honlap: http://mta-taki.hu/hu
OVF
Országos Vízügyi Főigazgatóság
Típus: Üzleti
Szervezet címe:
Honlap: www.ovf.hu, www.vizugy.hu
EUROSENSE Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1191 Budapest Ady Endre út 42-44.
Honlap:
DigiTerra Informatikai Szolgáltató Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1025 Budapest, Csévi utca 6.
Honlap:
Eszterházy Károly Egyetem, Távérzékelési Kutatóintézet
Típus: Kutatóhely
Szervezet címe: 3300, Eger, Eszterházy tér 1.

Az Eszterházy Károly Egyetem Távérzékelési Kutatóintézetében évek óta folyik kutató munka a korszerű térinformatikai megoldások és légi távérzékelési felmérési és adatfeldolgozási módszertanok fejlesztését illetően. A főiskola kutatói számos távérzékelésre épülő projektben vettek már részt, ahol az állami szervek mellett (vízügyi hatóságok, katasztrófavédelmi hatóságok, természetvédelmi szervek) a magán szférával közösen valósítottak meg együttműködést a következő területeken: vegetációtérképezés, biomassza-hozam becslés, erdőpusztulás vizsgálatok, ipari és természeti katasztrófák térképezése, földhasználat térképezés, szőlőtermőhely térképezés.

Honlap: www.uni-eszterhazy.hu
MH Geoinformációs Szolgálat
Típus: Kormányzati
Szervezet címe: 1024 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 7-9.
Honlap: http://www.honvedelem.hu/szervezet/mh_geosz
HUNGAROGEO Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 8900 Zalaegerszeg Petőfi u. 30.
Honlap:
GeoX Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1035 Budapest Kerék u. 80.
Honlap:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Fotogrammetria és Térinformatika Tanszék
Típus: Kutatóhely
Szervezet címe: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K 131.

A több mint kétszáz éves múltra visszatekintő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a hazai és nemzetközi műszaki felsőoktatás fellegvára. A BME Építőmérnöki Kar Fotogrammetria és Térinformatika Tanszéke, a BME tradícióihoz híven, a tanszék által művelt szakterületek területén folyó oktatás, kutatás, innováció meghatározó intézménye. A Tanszék szakmai kollektívája - megtámogatva a PhD hallgatók innovatív csapatával - megfelelő választ ad a kor elvárásaira és a csúcs technológiák által generált egyre növekvő kihívásokra.

A Tanszék tevékenysége öt alapvető területre fókuszál: térinformatika, fotogrammetria és távérzékelés, kartográfia, topográfia és építőmérnöki informatika. Ezen szakterületeken folyó interdiszciplináris kutatás szorosan kapcsolódik az építőmérnöki tervezés és létesítmény menedzsment területéhez és a természeti környezettel való felelős gazdálkodáshoz.

Honlap: www.fmt.bme.hu
Budapest Főváros Kormányhivatala, Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
Típus: Kormányzati
Szervezet címe: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5.
Honlap: www.fomi.hu
TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1133, Budapest, Váci út 76. 3. emelet

A TRENECON Kft. célja megalakulása, 1999 óta, hogy megbízói számára a munkák során olyan hozzáadott értéket teremtsen, ami a megbízható, alapos szakmai tudáson alapszik, és a megbízó igényeihez szakmai megfontolások alapján rugalmasan alkalmazkodik. A munkatársak számára pedig intellektuálisan és szakmailag vonzó munkahelyet kívánunk teremteni.

Tevékenységünk a környezetvédelemhez, közlekedéshez és területfejlesztéshez kapcsolódó gazdasági és pénzügyi tanácsadásra, elemzésekre, közlekedéstervezésre, környezetvédelmi hatáselemzésre, emellett stratégia-alkotásra koncentrál. Ehhez az adott területre vonatkozó széles körű magyarországi és kelet-közép-európai tapasztalattal rendelkezünk. Komplex tanácsadási és tervezési tevékenységeink jól illeszkednek az infrastruktúra-fejlesztési projektek előkészítési feladataihoz. Részvételünket erősíteni igyekszünk nemzeti és európai uniós K+F+I pályázatokban is.

Ügyfeleink között főként önkormányzatok, az EU támogatások felhasználásában résztvevő intézményrendszer és az államigazgatási szervek szerepelnek. Nemzetközi munkáink közül az EU kelet-európai kutatási és fejlesztési projektjeiben, illetve az EU Bizottság által megrendelt értékelésekben való részvételt kell kiemelni.

Honlap: www.trenecon.hu
TÉRKÉP Korlátolt Felelősségű Társaság
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 5700 Gyula, Városház u. 19.

A TÉRKÉP Kft. (előző nevén HISZI-MAP Kft. - a HISZI) egyedüliként (1990-1998. között) elkészítette Magyarország összes, mintegy 3 150 településének egységes, 10 000-es léptékű és tartalmú településtérképét. Ezeket a térképeket a cég a Megyeatlasz-sorozatában publikálta 15 éven keresztül. A HISZI a Megyeatlaszaiból kb. 300 000 pld-t juttatott a magyar piacra, ami a GPS navigáció előtt az egyetlen, Magyarország összes településeit tartalmazó publikus térképrendszer volt. A HISZI továbbfejlesztésében ebből készült a magyar települések egységes 10 000-es települési térinformatikai rendszere. A HISZI alapításában, a HISZI térképit továbbfejlesztetve 2002-2005. között a TOP-MAP Kft. készítette el elsőként Magyarország teljes GPS navigációs adatbázisát. Ezt vette át az iGO navigációs rendszere és a TeleAtlas-on keresztül a Google Maps is. A HISZI-MAP a TOP-MAP-pal egyidőben Romániában a kolozsvári SunCart cégen keresztül kiadta romániai Megyeatlaszait is, és elkészítette romániai navigációs adatbázisát, amit a magyarországihoz hasonlóan elsőként az iGO navigációs rendszere és más nagy rendszerek is beépítettek.

Honlap: www.hiszi-map.hu/
Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.
Típus: Non-profit
Szervezet címe: 1131 Budapest, Rokolya u. 1-13.
Honlap: www.nkp-kft.hu
GEODÉZIA Földmérőmérnöki Szolgáltató Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 7100, Szekszárd, Keselyűsi út 9.
Honlap: www.geodeziakft.hu
VARINEX Informatikai Zrt.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1141 Budapest, Kőszeg u. 4.
Honlap: www.varinex.hu
Budapesti Műszaki Egyetem Általános- és Felsőgeodézia Tanszék
Típus: Non-profit
Szervezet címe: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. Kmf. 26.
Honlap: www.geod.bme.hu
INTERMAP Térinformatikai és Közigazgatás-fejlesztési Iroda Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1023 Budapest, Vérhalom u. 18/A.
Honlap: www.intermap.hu
GeoAdat Szolgáltató és Informatikai Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 8.
Honlap: www.geoadat.hu/
Gotmaps?, LLC
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 601, Chestnut St., Big Rapids, Michigan, 49307, United States

A cég 2000-ben lett bejegyezve Ohio államban. Ez idő alatt számos munkát hajtottunk végre, szénbányák bemérésétől és GIS használata szén mennyiség becsléséhez kezdve országos GPS méréseken át. Legutóbb 2008-ban, Pekingben szerepeltünk az ISPRS gyűlésen.

Honlap: www.gotmaps.biz
Magyar Posta Zrt.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.
Honlap: www.posta.hu
Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék
Típus: Kutatóhely
Szervezet címe: 4032 Debrecen Egyetem tér 1.

A Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék sokoldalú tevékenységet lát el. Alapvető oktatási tevékenységei közé tartozik a földrajz BSc és a geográfus MSc képzés keretén belül az alapozó jellegű tantárgyak, valamint a geoinformatika BSc és MSc-szakirány geoinformatikai jellegű szakmai törzstárgyainak oktatása. A választható palettát a geomorfológus MSc-szakirány színesíti. Azoknak, akik már rendelkeznek valamilyen felsőfokú végzettséggel és a geoinformatika területén szeretnének továbblépni a geoinformatikai szakasszisztens és az alkalmazott geoinformatikus képzés jelent választási/továbblépési lehetőséget.

A tanszék nevéből adódóan sokoldalú kutatási tevékenységet végez. Ebben az újabb irányzatok (távérzékelés, tájmetria) ugyanúgy helyet kapnak, mint a hagyományosabb, de modern szemléletű geomorfológiai kutatások. A tanszék oktatóinak a tudományos kutatásai a Földtudományi Doktori Iskola "A lito- és hidroszféra természetes és antropogén folyamatai" c. doktori programhoz kapcsolódnak.

A magas szintű hallgatói képzést a két laborban található 40 számítógép teszi lehetővé, amelyek számos GIS szoftver (ArcGIS, Global Mapper, Surfer, DigiTerra stb.) felhasználói szintű elsajátítására biztosítják a lehetőséget.

A hallgatói diplomamunkák kivitelezéséhez szükséges anyagvizsgálatok az Intézet Fizikai Földrajzi laboratóriumában végezhetők el. Itt található az európai viszonylatban is ritka folyóvizes laboratórium, valamint a szélcsatorna, amelyekkel geomorfológiai folyamatok kísérleti vizsgálatára van lehetőség.

Honlap: http://geogis.detek.unideb.hu/drupal/?q=hu
Datakart Mérnöki Tanácsadó Kft.
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 1046 Budapest, Mikszáth K. u. 48.

Cégünk húsz éve dolgozik a térinformatika, geodézia, geomatika minden területén. Kompetenciánk kiterjed az adatgyűjtésre, adatintegrációra, térinformatikai rendszerek kialakítására. Tevékenységünk felöleli a térbeli adatgyűjtés minden formáját és a gyűjtött adatok térképi és térinformatikai megjelenítését.

A térbeli adatok kezelésére ügyfeleink részére térinformatikai megoldásokat nyújtunk, ami felöleli az adatok elemzését, a rendszer tervezést, kialakítást, fejlesztést, bevezetést, üzemeltetést, tanácsadást. Térinformatikai rendszereink – szoftvereink, alkalmazásaink nem csak ügyfeleinknél telepítve, hanem felhő alapú szolgáltatásként is elérhetőek.

Jelentős térinformatikai rendszerek fejlesztését végezzük el, többek között az Országos Közúti Adatbank és Budapest Főváros zajtérkép térinformatikai rendszer. Ezen kívül számos önkormányzati és szakági közműszolgáltató használja rendszereinket. Jelenleg elsősorban nyílt forráskódú térinformatikai rendszerek fejlesztését és üzemeltetését végezzük, de az ügyfelek igényeinek megfelelően más gyártók szoftvereit is implementáljuk rendszereinkbe.

Vállaljuk a térbeli adatokkal kapcsolatos teljes projektmenedzsmentet az adatgyűjtés tervezéstől a térinformatikai rendszer megvalósításig, mindezt a legkisebb – egy felhasználós kialakítástól az országos méretű rendszerekig.

Honlap: www.datakart.hu
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
Típus: Non-profit
Szervezet címe: 1119, Budapest, Than Károly utca 3-5.
Honlap: www.kti.hu
Hexagon Geospatial
Típus: Üzleti
Szervezet címe: 5051 Peachtree Corners Circle, Norcross, GA 30092-2500 USA

A Hexagon Geospatial segít megérteni a dinamikusan változó világot, biztosítja a megfelelő szoftver termékeket és egyéb térinformatikai platformokat ügyfelei számára, partnerein, közvetlen értékesítési csatornáin és az egyéb Hexagon vállalatokon keresztül.
A Hexagon az információs technológiák vezető szolgáltatója a világon, aki minőségi és termelékeny eszközöket nyújt a térinformatikai, ipari és vállalati alkalmazások számára. Megoldásai a szoftvert, az érzékelőket, a szaktudást és az ügyfelek munkafolyamatait kapcsolja össze intelligens információs ökoszisztémává, ami érthető és feldolgozható információt ad a felhasználó kezébe, amivel üzleti folyamataik automatizálhatók, termelékenységük javítható. Mindezen megoldásokat az iparágak széles körében használják és rendelkezésre állnak.
A Hexagon több mint 16.000 alkalmazottal 46 országban van jelen, mintegy 3,1 milliárd USD árbevétellel. A Hexagon Geospatial a Hexagon csoport tagja. További információért látogasson el a www.hexagongeospatial.com oldalra.

Honlap: www.hexagongeospatial.com